Kunnen onze Red Flames verrassen op hun eerste EK voetbal?

DOOR JAN VAN HAAREN. Ons nationaal dameselftal speelt zondagavond haar eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal in Nederland. Het is de allereerste keer dat onze Red Flames deelnemen aan een groot voetbaltoernooi. Wat mogen we van hen verwachten?

Geschreven door Jan Van Haaren, Lead Data Scientist bij het Nederlandse voetbalgegevensbedrijf SciSports en vrijwillig wetenschappelijk medewerker van het DTAI Sports Analytics Lab. Hij tweet sporadisch over voetbal via @JanVanHaaren.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jan Van Haaren

In de schaduw van onze Rode Duivels, timmerden onze Red Flames de voorbije jaren duchtig aan de weg naar de top. De Belgische dames kwalificeerden zich voor de allereerste keer in hun geschiedenis voor een groot voetbaltoernooi en vieren in Nederland dus hun debuut op het Europees kampioenschap. Hoewel België van alle deelnemende landen de op twee na laagste positie op de Europese ranglijst bekleedt, zorgen de recente successen van onze Rode Duivels ervoor dat ook de verwachtingen voor onze Red Flames meteen hooggespannen zijn. Deze bijdrage wikt en weegt de kansen van de Red Flames om zich bij de beste twee landen in hun groep te scharen en de kwartfinales van het Europees kampioenschap te bereiken.

Lastig debuut op het Europese toneel

Read more on the KU Leuven Blog

 

 

 

Group: